Модерна дълга дамска рокля | bg-moda.com
Дългите рокли са предпочитани от много жени, защото са елегантни, удобни и подходящи за различни поводи. Те могат да бъдат носени през цялата година, а изборът от стилове и модели е огромен.

Ето някои от най-честите причини, поради които жените предпочитат дългите рокли:

  • Елегантност: Дългите рокли са идеални за официални поводи, като сватби, балове и коктейли. Те придават на жената изискан и женствен вид.
  • Удобство: Дългите рокли са много удобни за носене, особено през лятото, когато е горещо. Те не прилепват плътно към тялото и позволяват на кожата да диша.
  • Подходящи за различни поводи: Дългите рокли могат да се носят за различни поводи, от официални до ежедневни. Те са подходящ избор за работа, за разходка, за пазаруване или за парти.

 

Всяка красива жена, без съмнение, обича да носи рокли. Не само защото изглеждат красиви и елегантни, а просто роклята им носи свобода и комфорт. Можете да изберете всякакъв вид рокля, но все пак се съобразете със събитието, което ще посещавате. Една е подходяща за плажно парти, купон с приятели или официална вечеря. Имайте предвид обаче че няма универсална рокля, която да е стои еднакво добре на всеки. Това, което седи добре на един, не е чак така на друг, защото хора сме различни, със специфични за всеки извивки. Някои са с по-дълги крака, други с по- голямо дупе или бюст. Ето защо е важно да разберете какъв вид рокля е идеален за Вас въз основа на Вашите физически характеристики.

Дълга рокля от шифон

Има много фактори, които влизат в сила при избора на подходящите дълги рокли за Вашата фигура. Например, ако имате извита фигура, би било добре да се спрете на рокли А-силует, за да удължите линията на талията си. Този стил е идеален за жени, които се считат за часовникови по природа или така популярно наричани тип “ Пясъчен часовник”. От друга страна, ако имате по-стройна фигура, за предпочитане е да се спрете на дълга рокля по Вас, защото ако роклята пада свободно, дори да създава лекота и комфорт, може визуално да създаде представа за по-широк ханш и бедра.

Разбира се, има и други фактори, които имат пряко отношение към избора Ви на дълга рокля. Например дали имате дълги крака или къси крака също ще бъде фактор за избора на дълга рокля. Друго важно съображение, което оказва огромно влияние върху избора Ви, е дали искате да носите рокля без презрамки или такава със. Повечето жени смятат, че носенето на рокля без презрамки е по-добро, тъй като добавя изящество и елегантност към цялостната им визия. Ако имате къси крака, дълга рокля с презрамки ще направи чудеса, за да покаже Вашите прекрасни крака. Ако сте с дълги крака, имайте предвид че роклята без презрамки няма да ги подчертае, а скрие, а и също така нея не можете да я издърпате надолу. Все обаче дали с или без презрамки, изборът е Ваш и изцяло съобразен с вкуса Ви.

Стилна дълга рокля

Когато става въпрос за избор на стил на дълга рокля, е важно да се разберат категориите, които покриват по-голямата част от пазара. Първата категория включва стилове с дължина до коляното, която стига чак до глезените и може да бъде или без презрамки, или с . На второ място, има капри и дълги рокли, които се предлагат в дизайн с три четвърти или половина. И накрая, има нормални дълги рокли, които могат да бъдат с или без ръкави, или с или без презрамки.

Рокля според женската фигура

След като се запознахте с основните категории е време да помислите и за типа си фигура. Жените с фигура тип “ Пясъчен часовник” ще изберат дълга рокля с деколте, за да може върху него да е акцентът. Тези дами, които са с по-скоро крушовидна форма на тялото, също залагат на този тип рокля, но тук трябва да се вземат предвид дали краката са стройни или не и дали е подходящо по-високо или по- ниско деколте. Дами, Вие най-добре познавате тялото си и мерейки една рокля, независимо какво Ви съветваме, можете да прецените дали ще Ви стои добре, дали ще подчертае съвършенствата и скрие леките недостатъци или обратното.

Ако вашият тип тяло е среден или определян като класически, нито твърде часовникова, нито крушовидна форма, а нормални и стандартни извивки, тогава ще се справите добре с всеки тип дълга рокля. Но ако знаете предварително коя рокля бихте искали да носите, това ще Ви помогне да решите. Освен това, изпробвайте колкото се може повече различни стилове и тенденции, преди да направите окончателната си покупка.

Съвети при избор на дълга рокля

Ето няколко съвета за избор на дълга дамска рокля:

  • Опитайте роклята, преди да я купите. Това е важно, защото не всички рокли седят еднакво на всички тела.
  • Не се страхувайте да експериментирате с различни стилове и модели. Има много различни стилове и модели дълги рокли, така че не се страхувайте да опитате нещо ново.
  • Не забравяйте да вземете предвид времето. Ако ще носите роклята през лятото, изберете рокля, която е изработена от лек материал и има ефирен дизайн. Ако ще носите роклята през зимата, изберете рокля, която е изработена от по-плътен материал и има топъл дизайн.

Следвайки тези съвети, със сигурност ще намерите перфектната дълга дамска рокля за вас.

 

Leave a comment